22:54 - Bara dårar rusar in

2013-01-29
Tidigt i lördags morse tog jag, Kajsa och Agnes bussen upp till huvustaden för att hälsa på vår fina vän Emma som numera bor där. Efter lite krångel med inställda tunnelbanor var vi äntligen framme vid Emmas lägenhet på Östermalm. Helt fantastiskt fin lägenhet. Vi lämnade av våra väskor och traskade sedan ner mot stan. Vi slog oss ner på Wayne's. På bild här ovan har vi Kajsa.
Vi åt en god lunch och catchade upp lite. 
Emma har vi lärt känna genom dansen och just nu går hon den 3-åriga dansarutbildningen på Balettakademien i Stockholm. Så himla grym är hon.
Mätta och belåtna gick vi vidare till Urban Outfitters. 
Tomhänta men glada gick vi därifrån. Vi gick sedan vidare mot Drottninggatan och tittade lite i butiker. Jag hittade en superfin kjol på American Apparel. Nöjd!! 
Sedan blev vi himla fikasugna och satte oss efter mycket om och men på ett mysigt café. Vilade benen, drack te och jag åt äpplepaj med vaniljvisp.
Lite senare var det dags att ta sig till Dansens hus. Vi skulle nämligen se Benkes streetdanceversion av Svansjön. För mig och Kajsa var det andra gången vi såg den men den var minst lika bra lördags.Löjligt duktiga dansare. Åh, blir så inspirerad. Den är verkligen helt magisk. 
Efteråt tog vi tunnelbanan hem till Emma, helt euforiska. 
Väl hemma hos Emma myste vi med te, popcorn och choklad till Bridget Jones dagbok. Så gosigt. När klockan slog halv två slocknade vi på luftmadrassen i Emmas vardagsrum och jag tänkte att åh vilken fin lördag.
 
_tilda

15:13 - Jennie

2013-01-26
Fotograferade Jennie i köksfönstret i det fina morgonljuset. Blir inte klok på hur vacker hon är!!!
 
_emma 

11:03 - Got to get you into my life

2013-01-26
 
Morgonen därpå vaknade vi upp allihop tillsammans (förutom Kajsa och Tilda som hade åkt till skolan för de var enda som inte var lediga denna fredag) och så gjorde vi god frukost. 
Sara och Jennie i det fina morgonljuset. 
Vi dukade fram frukt, bär, ägg, musli, youghurt, bröd och pålägg. Så gott! 
Sedan hade vi soffhäng, lyssnade på musik och bara hade det så himla bra. 
Malin. 
Jennie. Som sagt, alla torsdagar och fredagar borde vara så här bra!! 
 
_emma 
 

10:49 - You really got a hold on me

2013-01-26
Igår (fredag) hade vi studiedag och var lediga vilket innebar långhelg och detta skulle firas tyckte vi. Eftersom att även Malin fyllde år i torsdags (grattis!!) var det ju såklart bara ytterligare en anledning till att festa till det. Det blev en favorit i repris och vi köpte med oss stans bästa thaimat hem till Kajsa. Det är ju bara så himla fint att sitta där runt bordet tillsammans med så bra personer, tända ljus och med varsin vit kartong nudlar och annat gott. Nu kom jag bort lite ifrån bilden känner jag, men Kajsa har i alla fall ett så himla mysigt rum och detta är hennes fina taklampa.
 Ytterligare detaljer från Kajsas rum. Alltså Leonardo DiCaprio, herregud. 
Det var Sara och så Kajsa som här gör sig lite extra fina inför kvällens festligheter. 
Finisar.
Kajsa igen. 
Och här har vi födelsedagsbarmet. 
Efter maten gjorde vi det vi är allra bäst på, dansa, dansa och dansa ännu mer.
Sara, Lucas i ny fin skjorta, Kajsa och så Jennie på hörnet igen haha. 
En så himla himla bra kväll helt enkelt. Om vi ändå vore lediga varje fredag, tänk vad livet vore fint då.  
 
_emma, kajsa&tilda
 
 

11:03 - Nothing's ever made sense til you were next to me

2013-01-20
 
Igår lagade vi golunch. Det blev kesoplättar toppade med hallonröra, bananpengar och kanel. Bästa kombon! Vi tänkte att vi kunde dela med oss av receptet här så att ni med kan smaka. För 2 personer behövs:
250g keso
3ägg+2äggvitor
1dl havregryn
1tsk vaniljpulver
En skvätt mjölk
 
Mixa samman alla ingrideienser till en slät smet och stek sedan i smör. Hallonröran gjorde vi på naturell youghurt och mosade hallon. Lätt att göra och supergott! 
 
_emma&tilda 

23:44 - All we have is now

2013-01-19
Igår hade vi mysigaste fredagen. Vi möttes på café Babettes, värmde våra frusna händer runt koppar med te, kaffe och varm choklad, åt goda bakverk och bara hade det himla fint. På bild här över har vi Sara. 
Kajsa. 
Emma var glad som vanligt. 
Varm choklad i fin kopp. 
Godaste surdegsbullen med kardemumma på. 
Lucas var där. 
Och Malin var fin i ny frisyr. 
Här är Emma. Efter fikan skiljdes vi åt i ett par timmar. Sara, Tilda, Emma och Malin rusade iväg till bion för att se Les Miserables. Lång men väldigt sevärd och välgjord film! 
Efter nästan tre timmar i biosalongen köpte vi med oss thaimat och skyndade hem till Kajsa där de andra väntade. 
Vi pratade sommar, skrev lista och planerade allt roligt vi ska hitta på. Alla var glada och sjukt taggade på det kommande året (som kommer bli så bra!!!). En så himla bra kväll! 
 
_tilda, emma&kajsa

22:16 - Luften bor i mina steg

2013-01-17
Idag var jag och fikade på mysigaste caféet med finaste Ella som jag inte träffat på alldeles för lång tid. 
Som sagt, mysigaste caféet. Ska bli stamkund där från och med nu!
Finaste lamporna. Det är förövrigt så himla fint inrett där. Omaka möbler, tända ljus och högt i tak, precis som jag vill ha det. 
Vi drack litervis med te ur fina koppar. 
Och jag åt så mycket scones att magen nästan sprack. Det finns inget godare typ. 
Te te te ur finaste kannorna. 
Använder ordet fint i nästan varje mening, men det är ju så himla passande för fint är just precis vad det är! 
Förutom scones fanns mängder av små bakverk uppdukade på fat. Var ju tvungen att smaka såklart trots full mage för de såg ju så himlans goda ut! 
Sötaste små chokladbollarna med sesamfrön! 
Scones med creamcheese <3 
Och så teet såklart. Äpple och flädersmak och så gott! Och det bästa av allt, man kunde dricka hur många koppar man ville! 
Ella. 
Fina vännen. 
De hade rader av små fotografier upphängda på väggarna. Fint tyckte jag! 
Så. Himla. Gott. 
Avslutar med ytterligare bilder på Ella. Vacker som en dag är hon den tjejen. Fotade mycket denna eftermiddag men jag blir så himla inspirerad av att befinna mig i så fina och mysiga miljöer. Har ju bestämt mig för att fotografera och minnas varje fint ögonblick, precis som detta. En himla fin torsdagseftermiddag med en himla fin tjej helt enkelt. Puss! 
 
_emma 
 
 
 
 
 
 
 

20:53 - Första gången som du ska hålla någon i hand

2013-01-15
Dessa bilder är de sista jag har att visa från vår resa till Thailand och togs en kväll i solnedgången då man tänker att så här vackert kan det nog inte vara på riktigt. 
 
_emma 
 

15:05 - 17 år i staden

2013-01-13
Igår övverraskade vi Sara hemma hos henne med ballonger och tomtebloss och firade att hon fyllt 17år. Tilda och Emma hade framkallat sina engångskamerabilder från nyårsaftonsnattens äventyr som vi tittade på och kom fram till att engångskameror verkligen är det bästa någonsin! 
Hela gänget var samlat och är har vi Emma
Kajsa
och så Jennie 
Malin och Emma på hörnet igen
Vi pratade sommar, äventyr och London i timmar och åh vad 2013 kommer bli bästbästbäst. 
Vi hade köpt med oss ingredienser för att laga födelsedagsmiddag
och det bjöds på bandspagetti och kycklinggryta med soltorkade tomater och fetaost!
Och såklart blev det efterrätt på det. Godaste kladdkakan med grädde och bär och vi sjöng ja må hon leva och tände ytterligare tomtebloss för det är ju inte varje dag man fyller 17år! Det tråkiga är att födelsedagsbarnet själv inte ville fastna på bild, men tusen grattis till dig igen Sara! Fina vän. 
 
_emma, tilda&kajsa
 
 
 

07:15 - To just grow away

2013-01-11
För en vecka sedan vaknade jag upp hemma hos Miranda i Norrköping. Runt omkring mig hade jag fint sällskap - Maja, Ebba, Lovisa och så Miranda.
Utanför sken solen och det kändes verkligen som en sån där typisk vårdag. Pirr i magen Åh, så fint. 
Förövrigt bor Miranda i en sån frukansvärt fin lägenhet. Gammalt trägolv, högt i tak och stora vita fönster.
Vi åt en god frukost,
klinkade lite på pianot,
sedan rusade jag, Maja och Lovisa iväg till bussen som tog oss hem till Linköping.
 
 
Behöver lite mer ljus i vardagen. Längtar ihjäl mig till våren och allt som hör därtill. Som att t.ex. kunna äta glass på en parkbänk eller ta en utomhusfika med fina vännerna.
 
_tilda

22:20 - Januaritankar

2013-01-09
Vackra syster.
Allting är precis som vanligt igen. Dagarna går och jag går. Går och går och går. Går upp tidigt på morgonen, går till skolan och går hem igen. Vill ju göra någonting med livet, äventyra, festivala, upptäcka och inte bara ställa om dagarna på repeat. Vill ha vår, solsken och d-vitamin, men allt jag får är slask och blask i ett grått och dimmigt januari. 
 
_emma

20:30 - I’m not a human if you say I’m not

2013-01-09
 
_emma&kajsa

18:22 - Flashbacks

2013-01-09
Hittade den här bilden på jennie från när jag fotade henne. Det var ett bra tag sedan, men jag vill bara säga att: du är för jävla snygg. Orkar inte.
 
_kajsa
 

20:59 - I'm living in the shadows

2013-01-06
I onsdags eftermiddag mötte jag upp Vendela. Efter en kort runda på stan bestämde vi oss för att bege oss mot Espresso House.
Vi köpte något varmt att dricka och slog oss ner i varsin fotölj. Sedan pratade vi oavbrutet i någon timme om bland annat nyårslöften, sommar, London och framtidsdrömmar. 
Vendela och jag har känt varandra i drygt 6 år nu då vi har gått på samma skola sen fjärde klass. Numera går vi på olika skolor, i olika städer och därför ser jag henne tyvärr inte lika ofta som jag hade önskat. I vilket fall är jag väldigt glad över att jag har henne. Kloka, fina vän.
Efter en lång pratstund började magen kurra och vi bestämde oss för att traska hem till Vendela. På vägen hem köpte vi med oss thaimat från Spice 'n rice, finns nog inget godare. Väl hemma hos Vendela tittade vi på några OC-avsnitt. Åh, alltså Seth Cohen<3. Mysigaste serien. Klockan tio kramade jag om min vän och tog bussen hem till mig. Himla bra onsdag.
 
Nu är det alltså tvåtusentretton och jag är så otroligt taggad på det här året. Har väldans mycket fint att se fram emot. Resor, konserter, sommar, festival m.m. Ett av mina många nyårslöften det här året är att fotografera mer. Förhoppningsvis kommer det också leda till att jag blir mer aktiv här. Jag hoppas på det. Ha nu en fin söndagskväll så hörs vi. Puss
 
_tilda

13:53 - Snurra min jord igen

2013-01-03
 
_emma&kajsa

16:15 - Tårarna på kinderna

2013-01-02
 
på bild: Wilma
 

_emma

15:27 - Fear no darkness

2013-01-02
 
på bild: jag foto av: emma
Gott nytt år fina läsare! Hoppas, hoppas det här året blir minst lika fint som det förra, för åh vad bra det var! Det ska bli så spännande att se var 2013 har att bjuda på. 
 
 
_kajsa